Bunnahabhain Moine, Whisky, 46.30%, 700 ml

€39,99
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Aroma: hints van vers gemaaid gras in harmonie met droge rook en waterspetters. De heldere rokerige geur met olieachtig karakter toont sporen van peer, heathoning, stro, oesterschelp, vanille, teer, grapefruit en ammoniak. Op de achtergrond een delicate nuttigheid vermengd met teer en een vleugje nougat.

Smaak: heldere rook met een milde en vanille zoetheid, het ontwikkelt eiken, gember en peperachtige tonen. Op het einde, een lange aangename afdronk.

Uitbreiding: eikenhouten vat, ongefilterd en ongeverfd.

Bijzonderheid: sinds 1997, al voor het eigendom van Burn Stewart, de MOINE, is een zwaar gekwelde Bunnhabhain geïntroduceerd.

Er zijn tekenen dat de leiders van Bunnahabhain zich voorbereiden om de veenachtige erfenis te doen herleven. Deze Moine is echter niet te vinden op de website van Bunnahabhain zelf, er zijn geen persberichten voor deze botteling.

Eén bron noemt 2015 als een jaar van publicatie, waardoor de moeilijk leesbare bottelingcode zou passen. Eén rijstrook leidt naar Scandinavië, waar Altia onlangs de distributie van Distell-producten voor Scandinavië heeft overgenomen. Van daaruit wordt gezegd: dit is een zeer betaalbare Islay-whisky met een helder rookkarakter en slechts 3 jaar oud, maar complexer en harmonischer dan oudere bottelingen

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »